Ladestasjon til elbil

Har du tenkt på om du har tilstrekkelig strøm tilgjengelig i garasjen din – eller for den saks skyld i sikringsskapet ditt? Vi setter opp ladestasjon til din elbil!

Kontakt oss.

Enten du kjøper deg en Tesla, Porche, Volkswagen, Nissan eller en hvilken som helst annen elbil, så trenger denne strøm for å kjøre. Elektriker Øst hjelper deg med å velge riktig ladestasjon til elbil basert på hvilken bilmodell du skal ha, og om du ønsker hurtiglading eller bare et vanlig uttak hjemme eller på jobben.

Stadig flere nordmenn kjøper seg en elbil for å skåne både miljøet og lommeboka. Billig strøm, skattelette og andre goder for de som velger å kjøre et miljøvennlig alternativ, har vist seg å være nok til å få oss til å heller velge en elbil.

Problematisk lading

Et argument blant de som er usikre på om de vil skaffe seg en elbil, er at ladingen og strømbeholdningen kan være problematisk. De vil helst ikke ende opp med tomt batteri midt på motorveien, eller måtte ta bussen hjem fra jobb fordi bilen ikke har nok strøm til å komme seg hjem igjen. 

I dag er dette problemet i stor grad løst ved hjelpe av en rekke offentlige ladestasjoner gjennom det ganske land. Men for mange kan ladesituasjonen hjemme fortsatt by på problemer. Kanskje har du ikke opplegg for elbillader eller ladestasjon der du bor?

For tryggest og raskest lading bør du ha en ladestasjon til elbil installert hjemme. Det er her du lader bilen din mest, og kravene til laderen bør derfor være høye. En god lader skal tilrettelegge for at bilen du har, og eventuelt fremtidige biler, får tilstrekkelig strøm til ditt daglige behov. Det viktigste av alt er at den er trygg å bruke – den skal ikke medføre risiko for det elektriske systemet ditt.

Les også: Ladestasjon Drammen

Sikringsskapet

For å lade elbilen må laderen ha sin egen kurs i sikringsskapet. Dette er både for å sikre bilen din og huset ditt forøvrig. Selv om du har en ledig krets som oppfyller kravene for strømtilførsel, er det ikke nødvendigvis trygt å koble denne til en ladestasjon til elbil.

For å unngå risiko for skader på elektriske apparater i huset ditt og, i verste fall, varmegang og brann, settes vi opp en egen kurs til laderen. Denne er spesielt tilpasset lading av elbil.

Du kan få ladestasjon til elbil som fungerer med både 400v og 240v, og 32A og 16A. Husk at elbiler kommer med forskjellige krav de også. Finn ut på forhånd hva som fungerer best til din bil, spesielt dersom du tenker på å benytte deg av en hurtiglader.

Videre er det viktig å ha riktig jordfeilbryter og overstrømsvern. Våre installatører opplyser deg om dette når vi går gjennom planene for installering av din lader.

Vi setter opp ladestasjon til elbil hjemme

Har du allerede strøm i garasjen, må du altså fremdeles få en ny krets ut til ladestasjonen din. Dette kan være fint å tenke på dersom du er i gang med å lage en garasje – da er det bare å få satt opp elbilladeren som passer til din bil med en gang.

Våre eksperter hjelper deg med å finne den beste løsningen uansett bilmerke. Vi kan også  finne egnede løsninger som passer for flere bilmerker.

Ladestasjoner for bedrifter

For å ta hensyn til eller tilrettelegge for ansatte med elbiler, kan det være en god idé å sette opp ladestasjoner som er lett tilgjengelig. Ikke bare vil de og miljøet takke deg i lengden, det gir også bedriften et konkurransefortrinn og et godt inntrykk.

Hvorvidt du vil tilby lading gratis som et gode i lønnskontrakter, eller installere målere og kreve betaling for det, er helt opp til deg. Du kan få installert ladestasjon til elbil tilsvarende de vi installerer til hjemmebruk, eller egne ladesystemer tilpasset flere brukere.

Laderne kommer i vanlig effekt, høy effekt og hurtiglading. Vanlig effekt er som en vanlig stikkontakt og holder for de fleste moderne elbiler. Disse lades ofte opp fullt hjemme. De to sistnevnte gjør ladingen mye raskere, men er dyrt og omfattende å installere.

Årlige strømutgifter er en viktig del av regnestykket. Dette kan våre installatører hjelpe deg med å forstå. Vi har lang erfaring med ladestasjon til elbil, tilpasset ulike behov.

Dette er Elektriker Øst

Elektriker Øst har i flere år tilbudt elektrikertjenester til både privatpersoner og bedrifter. Hos oss jobber montører og ingeniører med lang erfaring innen sine fagfelt.

Vi tar alle oppdrag innen installasjon, montasje og vedlikehold av elektriske anlegg. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å bytte ut ditt gamle sikringsskap, installere gulvvarme, installere belysning eller sette opp ladestasjon til elbil.

Hos oss møter du hyggelige og dyktige ansatte som løser dine utfordringer. Vi tilbyr gratis befaring og konkurransedyktige priser. Elektriker Øst holder til i Drammen, og utfører elektrikertjenester i Buskerud området; Drammen, Lier og Hurum.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om ladestasjon til elbil. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss.