Nytt sikringsskap

Nytt sikringsskap

Sikringsskap er for mange ikke det første man tenker på under normalt vedlikehold av huset, men det er likevel et viktig knutepunkt i huset ditt som sørger for at alt fungerer som det skal - på en sikker måte.

Utdaterte sikringsskap kan være farlige. Jordfeil, kortslutning og overbelastning kan føre til gnister, lysbuer og andre forhold som kan utvikle seg til brann. Flere av brannene som forekommer i Norge skyldes nettopp hendelser relatert til sikringsskapet. Derfor er det viktig å være ekstra nøye med "husets elektriske hjerte".

Når bør man tenke på sikringsskapet?

Det er ikke bare alder man ser på, men bruk og vedlikehold gjennom årenes løp. En moderne barnefamilie bruker for eksempel mye mer strøm enn et gammelt ektepar. Typisk for en moderne familie er flere elektriske apparater og dermed et større krav til sikringsskapet.

Om du har kjøpt ny bolig, er det derfor viktig å tenke på hvem som har bodd der før deg, slik at du kan få en idé på hvor liten eller stor slitasjen på sikringsskapet har vært. Det kan være en skjev belastning på enkelte kurser eller vært preg av varmgang på noen av sikringene. Og hvordan blir det med en ny familie, nye apparater og annet krav til sikringsskap?

Vi minner om at en befaring fra oss vil bidra til å få klarhet i dette.

Bytte sikringsskap

Har du pusset opp et eldre hus, noe mange av oss gjør i løpet av livet, har du måttet bytte sikringsskap. Nostalgien av å skru inn en fysisk sikring og lukten av en utgått sikring er sjeldent verdt prisen av å leve i et usikkert hus, tross alt.

De fleste vanlige forbrukere er ikke klar over hva salgs standard sikringsskapetderes holder – stort mer informasjon enn om det er på vegg eller innfelt er jo strengt tatt ikke noe som trengs i hverdagen. Dersom sikringer går ved for eksempelmatlaging, oppvarming og støvsuging, -kan de fleste gjette seg til at de har et problem.

Det er slik at loven tillater å kun forbedre til en nyere standard enn den du har, og det betyr ikke nødvendigvis at du ender opp med et sikringsskap etter dagens standard. Derfor er det viktig å være årvåken når du skal fornye sikringsskapet. Ikke gå kun etter pris, for det kan ofte lede til at du gjør deg selv en bjørnetjeneste.

Hvor mye koster det å bytte sikringsskap?

Det går ikke å gi en fastpris på forhånd, da alle hus er forskjellige med varierende behov. Derfor er det viktig å få en befaring som grunnlag for tilbudet. Få oversikt over hva som inngår i prisen, hvilket arbeid som blir gjort, og hva som eventuelt blir ekstra.

Våre saksbehandlere har lang erfaring i å utrede behovene for oppgradering i deres sikringsskap, gi tydelige og klare pristilbud, samt opplyse om eventuelle uforutsette kostnader/tilleggskostnader fra for eksempel everk og øvrige feller man gjerne kan gå i. Vi synes det mest ryddige er å opplyse om alt vi kan/vet om på forhånd.

Ta kontakt i dag for å få en gratisbefaring av en av våre dyktige folk!