Ladestasjon til elbil

Ladestasjon til elbil

Har du tenkt på om du har tilstrekkelig strøm tilgjengelig i garasjen din – eller for den saks skyld i sikringsskapet ditt?

Enten du kjøper deg en Tesla, en Porche, en Volkswagen, en Nissan eller en hvilken som helst annen elbil så trenger denne strøm for å lade, og noen trenger mer strøm en andre.

Elektriker Øst hjelper deg med å ta de rette valgene basert på hvilken bilmodell du skal ha, og om du ønsker hurtiglading eller bare et vanlig uttak hjemme, eller på jobben.

Stadig flere nordmenn kjøper seg elbil for å skåne både miljøet og lommeboka. Kombinasjonen av billig strøm og skattelette, samt andre goder for de som velger å kjøre noe mer miljøvennlig, har vist seg å være nok til å få oss til å begynne dette steget inn i fremtida. Et problem de som ikke er like positive til elbiler ofte holder på er at ladingen kan være problematisk. De vil helst ikke ende opp med tomt batteri midt på motorveien eller ende opp med å ta bussen hjem fra jobb fordi bilen ikke har nok strøm til å komme seg hjem igjen. Etter hvert som disse problemene blir, eller allerede er, løst i større grad, gjenstår det fremdeles gode grunner til å tenke litt på ladingen før du går til innkjøp av en ny bil. Da er det ladingen hjemme vi tenker på.

For å få tryggest og raskest lading til din elbil er det beste å ha en ladestasjon du kan stole på hjemme. Dette blir der du lader bilen din mest og kravene burde være høye. En god ladestasjon skal tilrettelegge for bilen du har og eventuelt fremtidige biler, og viktigst av alt skal den ikke medføre risiko for det elektriske systemet ditt.

Sikringsskapet

Ladestasjoner for elbiler må ha sin egen kurs i sikringsskapet. Dette er både for å sikre bilen din og huset ditt forøvrig. Selv om du har en ledig krets som oppfyller kravene for strømtilførsel er det ikke nødvendigvis trygt å koble denne til en ladestasjon. For å unngå risiko for skader på elektriske apparater i huset ditt og, i verste fall, varmegang og brann, settes det opp en egen kurs, som er spesielt tilrettelagt med tanke på ladestasjoner.

Du kan få ladestasjoner som fungerer med både 400v og 240v, og både 32A og 16A – og elbiler kommer med forskjellige krav de også. Finn ut på forhånd hva som fungerer best med din bil, spesielt dersom du tenker på å benytte deg av en hurtiglader.

Videre er det viktig å ha riktig jordfeilbryter og overstrømsvern, som våre installatører gjerne vil opplyse deg om når vi går gjennom planene for installering av ladestasjon.

Sett opp ladestasjonen

Har du allerede strøm i garasjen, må du altså fremdeles få en ny krets ut til ladestasjonen din – dette kan være fint å tenke på dersom du er i gang med å lage en garasje – så er det bare å få satt opp ladestasjonen som passer til din bil. Våre eksperter hjelper deg med å finne den best løsningen uansett bilmerke, og kan hjelpe deg med å finne en løsning som passer for flere forskjellige bilmerker og samtidig lading av flere elbiler.

Ladestasjoner for bedrifter

For å ta hensyn til eller tilrettelegge for ansatte med elbiler kan det være en god idé å sette opp ladestasjoner som er lett tilgjengelig. Ikke bare vil de og miljøet takke deg i lengden, det gir også bedriften et konkurransefortrinn og et godt inntrykk. Om du vil tilby lading gratis, som et gode i lønnskontrakten eller installere målere og kreve betaling for det, er helt opp til deg. Du kan få installert vanlige ladestasjoner, som de vi installerer i hjemme k, eller egne ladesystemer laget for større oppsett. Disse kommer igjen som vanlig effekt, høy effekt og hurtiglading. Vanlig effekt er som en vanlig stikkontakt og holder for de fleste moderne elbiler, som ofte lades fullt opp hjemme. De to sistnevnte gjør ladingen mye raskere, men er dyrt og omfattende å installere. Årlige strømutgifter er en viktig del av regnestykket, som våre installatører kan hjelpe deg med å forstå.